Τηλεφωνικές Παραγγελίες

210 57 79 552

Ούζο Πλωμαρίου Γιαννατσή το 45άρι 700ml Ρετρό προϊόν 6μηνης ωρίμανσης


  • 16,68€Με σεβασμό στην εκατόχρονη συνταγή που ο Δημήτρης Γιαννατσής μας άφησε ως κληρονομιά, αναβιώσαμε την παλιά τεχνική των ρακιτζίδων της Λέσβου και αφήσαμε το απόσταγμα να "ξεκουραστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αρωματικά συστατικά ( από φρεσκοθερισμένο γλυκάνισο λισβορίου, ποιοτικό κριθάρι, γλυκά λευκά κρεμμύδια, κ.ά.) να ομογενοποιηθούν, τα αρώματα να αναδειχθούν και τη γεύση ήπια να δέσει και να στρογγυλέψει μέσα στη δεξαμενή, μέχρι να γίνει ούζο και να φτάσει στο τραπέζι μας , ως "ούζο 6μηνης ωρίμανσης".

Ένα ούζο, που, ενώ είναι υψηλόβαθμο, είναι πολύ ισορροπημένο. Ενώ δεν έχει ζάχαρη (dry), αφήνει μια γλυκιά επίγευση. Κι ενώ είναι ''όπως ήταν το ούζο παλιά", εμφανίζεται σύγχρονο με τις διατροφικές απαιτήσεις της αγοράς σήμερα.Η νέα χειροποίητη Retro συσκευασία μας θέλησε να διαφοροποιήσει σημαντικά την παρουσία του ούζου Γιαννατσή στο ράφι και στη βιτρίνα με πρωτοτυπία και καλαισθησία.

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε από τις μνήμες της μετανάστευσης μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο, πριν εξήντα χρόνια, αρχές δεκαετίας του 50. Τότε η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πολύ άσχημη. Φτώχεια και ανέχεια στις πόλεις, στην επαρχία, παντού. Ο κόσμος μόνος του, αποκομμένος, πάλευε απελπισμένα να τα «φέρει βόλτα» με ότι είχε στα χέρια του. Αλλά μάταια… Γρήγορα έβλεπε πως άλλη λύση δεν είχε. Έκανε πέτρα την καρδιά και έπαιρνε ξανά τον πικρό δρόμο της ξενιτιάς. Στις πιο κοντινές ευρωπαϊκές χώρες, που είχαν μεγάλη ανάπτυξη μετά τον πόλεμο, κι πιο μακριά, σε Αυστραλία, Νότια Αφρική και Αμερική.

Εκεί, άξιοι άνθρωποι οι πιο πολλοί, έκαναν με τα χρόνια μια σοβαρή περιουσία.Γράψτε μια αξιολόγηση

Captcha
AddGreece - Traditional Products © 2020. All Rights Reserved.